Wilhelm Reich: ontdekker van orgone energie

Home » Natuurgeneeskundige therapie » Wilhelm Reich: ontdekker van orgone energie

Wilhelm Reich: ontdekker van orgone energie

 
 

Wilhelm Reich werd in 1897 geboren in Galicia, een dorpje wat tegenwoordig deel uitmaakt van de Oekraïne. Hij was de zoon van een boer. Nadat hij gediend had in de Eerste Wereldoorlog, begon hij aan zijn studie geneeskunde en specialiseerde zich later in de psychiatrie. Hij voelde zich aangetrokken tot de leer van Freud en werd vrij snel een van zijn meest veelbelovende studenten. Hij ontwikkelde uitgebreide theorieën over de invloed van seksuele energie op psychische problematiek, wat uiteindelijk tot een breuk tussen hem en Freud leidde.

Orgone energie en Wilhelm Reich

Wilhelm Reich ging door met zijn onderzoek en ontdekte een vorm van energie die niet onderworpen leek aan de wetten van elektriciteit en magnetisme. Deze energie die hij “orgon” noemde bleek in staat te zijn om bacterieën en virussen te doden. Nadat hij hierover publiceerde werd hij in de pers meer dan een jaar lang genadeloos aangevallen door zijn collega wetenschappers.

Orgone energie en kankercellen

Met de naderende tweede wereldoorlog besloot hij om zijn onderzoek in de VS voort te zetten. Hij hield zich daar veel bezig met de invloed van orgon energie op kankercellen en ontwikkelde verscheidene apparaten die orgon energie konden produceren. Reich ontdekte dat orgone energie een vorm van energie was die onuitputtelijk uit de atmosfeer getapt kon worden.

Heksenjacht

Zijn werk werd steeds populairder, wat op een gegeven moment de aandacht trok van journalisten. In een artikel in 1947 werd zijn werk totaal uit zijn verband gerukt door een freelance journalist. De journalist gaf aan dat Wilhelm Reich een gevaar voor het volk was en dat de medische autoriteiten stappen tegen hem zouden moeten ondernemen. Toen dit artikel bij de FDA (Food and Drug Administration) terechtkwam volgde er een 10 jaar lange campagne om Reich en zijn werk kapot te maken. Dit eindigde in het verbranden van het grootste deel van Wilhel Reich’s publicaties, en het vernietigen van alle orgone energie producerende apparaten die van zijn hand kwamen.

Wilhelm Reich en een van zijn studenten werden veroordeeld voor het transporteren van “orgone accumulators”. Hij stierf uiteindelijk aan hartfalen in zijn cel in Lewisburg Pennsylvania, twee weken voor zijn 60ste verjaardag.

Orgonstraler

In ons natuurgeneeskundig centrum maken wij gebruik van een orgon energie, die gebouwd is naar de bevindingen van Wilhelm Reich. De orgone energie heeft een positieve invloed op zowel het lichaam als op de geest.

Scroll To Top
Close
Close

Winkelmand

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping