Ik heet A… van O…. en heb al 8 jaar MS. Voordat ik bij Jacob kwam kon ik eigenlijk heel weinig, ging elke middag enkele uurtjes liggen, een eindje lopen kon ik niet meer omdat mijn benen niet meer wilden. Ik was ook erg moe en heb 2 kleine kinderen, dat kost de nodige energie en dat valt niet altijd mee. Ik kon ze vorig jaar niet altijd zelf in bad doen, naar de stad kon ik niet meer.

In het begin van de behandeling ging het eigenlijk heel goed maar na een tijdje krijg je toch de klachten terug één voor één die je van tevoren allemaal hebt gehad. Maar na een tijdje voel je dat het beter gaat, je voelt je geestelijk sterker worden en hebt het idee dat je nu veel meer kunt hebben dan voorheen. Nu gaat het een stuk beter met me, ik slaap al een paar maanden in de middagen niet meer en ga nu veel later naar bed dan een jaar geleden.

Een jaar geleden lag ik om 20.00 uur al op de bank omdat ik hartstikke moe was. Nu kan het goed 23.00 uur of 24.00 uur worden. Ik zorg nu zelf altijd voor mijn kinderen. De boodschappen doe ik al een hele tijd zelf en ben ook veel meer van huis dan een jaar geleden, omdat ik dit eerst niet kon en nu wel. Ik ben nu ook bezig op krukken te lopen om mijn benen sterker te maken, maar ook omdat ik niet meer de auto wil nemen om mijn dochter op te halen en dat doe ik elke dag en dat bevalt me goed. Ik ben ook veel rustiger geworden sinds de behandelingen.

A van O te T.