Beste Auror Scalar Technology,

In Juli 2007 ben ik op 17 jarige leeftijd ziek geworden. Achteraf gezien zou ik niet kunnen zeggen wat voor ziekte het is geweest ,ik zie het als een auto immuunziekte. Ik kreeg een polsontsteking rechts en daarna een knie ontsteking links en rechts. Mijn spieren zwakten helemaal af, zover dat ik bijna niet kon lopen. Dit ging gepaard met hoge koorts wat een week of 3 aanhield. Ik was vreselijk moe en kon eigenlijk niks meer zonder hulp, daar bij had ik het altijd koud. Ik ben toen opgenomen in het ziekenhuis waar ze een week lang bloed hebben afgenomen en op kweek gezet, waar uiteindelijk niks uitkwam. Wel konden ze zeggen dat het een soort van chronische Reuma, de ziekte van Bechtrev of de ziekte van Kroon kon zijn. Ze adviseerde om eerst een dosis Prednison te geven met een kuur van “bruine bonen” waar ik rustig aan mee moest beginnen met om de 2 weken bloed te laten prikken om te kijken of ik geen allergische reactie zou krijgen op de bonen.

Mijn ouders besloten om 1 maand uitstel te vragen en namen mij weer mee naar huis. Meteen toen ik thuis kwam is mijn moeder samen met mij 3 x in de week naar Jacob gegaan, 18 september kwam er voor het eerst. Toen ik voor de 1ste keer op de bank zat had ik aan het einde van de behandeling warme zweethandjes en liep zelfs voelbaar beter de deur weer uit, wat ik erg vreemd vond, ik had vanaf dat ik ziek werd me geen één keer zo warm gevoeld( afgezien van de hallucinerende zweetnachten). Aan deze voelbare verbetering heb ik mezelf vastgehouden en ben met de behandelingen door gegaan en gestart met fysiotherapie. Ik ben deze therapie blijven volgen en ben toen beetje bij beetje weer enigszins normaal gaan lopen. In het begin ben ik 3 keer in de week gegaan en bouwde dat heel langzaam af tot nu, 1 keer in de 2 weken. In Januari ben ik zelfs weer heel rustig begonnen met ijshockey!
Ik ben toen nog een paar keer op controle gekomen in het ziekenhuis met het idee om elke maand mijn bloedwaardes te laten testen( eigenlijk voor de bonen) maar wij testen het gewoon om te kijken of het beter ging. Deze uitslagen werden op verzoek naar onze huisarts gestuurd die ons op de hoogte hield. In Juni had ik een afspraak bij de reumatoloog en die vertelde mij dat de bloedwaardes weer helemaal normaal waren, waar hij geen verklaring voor kon geven.

In juni ben ik ook gestopt met fysiotherapie en ijshockey weer op een niveau als nooit te voor! Bedankt Jacob voor de goede zorgen en de heerlijke thee! Ik kom gauw weer op APK keuring!

Groeten Jasper