Geen prednison meer nodig met de ziekte van Besnier Boeck/ reuma.

Beste Jacob,

In verband met je verzoek om een briefje met de ervaringen/resultaten van de behandeling van jouw apparaten het volgende.

Ik kan niet meer achterhalen wanneer ik bij jou begonnen ben, maar ik vermoed ergens in 2000 en zover ik kan nagaan was de laatste behandeling 28 juni 2001.

De klachten waar ik mee aankwam waren de ziekte van Besnier Boeck (ook bekend als Sarcoidose), een auto-immuunziekte die de gezonde eigen cellen ziet als vijand. Behandeling hiervan bestaat (al naar aard van de ziekte) uit het voorschrijven van Prednison, wat ik jaren in relatief sterke dosis heb geslikt. Ook voor bijverschijnselen, denk aan botontkalking, worden er medicijnen gevoerd.

Het tweede probleem was depressiviteit. Hiervoor heb ik drie psychologen en een psychiater versleten. De laatste na het stoppen van de behandeling bij jou, drie sessies waren voldoende. De psychologen schreven de antidepressiva Prothiaden en rustgevende middelen als Clorzepaat-dikalium voor.

Wel, ik ben er welhaast van overtuigd dat de behandelingen van jou sterk hebben bijgedragen aan de veranderingen die hebben plaatsgevonden. Sinds een driekwart jaar ben ik medicijnvrij, heb ik geen last meer van depressies en psychologen. De longartsen voorspelden dat mijn longinhoud niet meer boven de 65% tot 70% zou uitkomen. Het laatste onderzoek van een maand of vier geleden gaf aan dat mijn longinhoud nu 90% is. Ik hoef nog een maal terug te komen in het ziekenhuis en als dan alles nog goed is, dan was dat mijn laatste bezoek. Voorheen was het telkens een controle om de twee maanden, de laatste twee jaar om het halfjaar en nu dus nog die ene keer.

Derhalve, bedankt voor participatie aan mijn herstel. Veel succes, voorspoed en gezondheid toegewenst door,

Hans