Leverkanker, levercirose en suikerziekte (diabetes)

Amsterdam 2-1-2010

Beste Jacob

Mijn man E… heeft op 7-1-2008 te horen gekregen, van zijn arts in het Boven IJ dat zij niets meer voor E… konden doen, en hebben hem toen naar het A.M.C. doorverwezen, naar de
afdeling leverziekten. Toen hij 26-1-2008 daar op consult kwam, zag hij behoorlijk geel. Het A.M.C. heeft bloed afgenomen en een M.R.I. van hem genomen. Daaruit bleek dat E… levercirrose en enkele kleine tumoren op zijn lever had. Ze konden niets meer voor hem doen. Hij had nog 3 maanden tot 1 jaar. E… was lichamelijk erg slecht, en sliep de hele dag.

Onze jongste zoon, nam hier geen genoegen mee, en zocht op internet een alternatief, en kwam uiteindelijk bij jou uit. Na contact met jou, hebben de jongens uiteindelijk besloten om, om de beurt, Erik naar jou toe te rijden van Amsterdam naar Veldhoven, een hele onderneming, maar met goed resultaat. Na een paar behandelingen ongeveer 8 ging zijn conditie beter, en trok geleidelijk al het gele uit hem weg. Daarbij was hij ook suikerpatiënt, en zijn benen waren zwart van zijn tenen tot zijn knieën. Ook dat is in 2 jaar verbeterd, je kon zijn huidskleur op sommige plekken weer zien.

Maar helaas kon hij niet van het bier afblijven, en nam hij jouw medicijnen niet meer in. Ook was hij verschillende keren gevallen, zag bond en blauw. Waarvan de laatste val hem fataal was, en hij zijn heup heeft gebroken en een ziekenhuisbacterie heeft opgelopen. Hierdoor is hij op 3-12-2009 overleden. Anders was hij er nog geweest.

Jacob bedankt voor deze 2 extra jaren. Doe iedereen die Erik hebben gekend een laatste groet.

Groetjes J, R en M te Amsterdam