Sedert ik 60 jaar ben geworden laat mijn huisarts ieder jaar mijn bloed onderzoeken door een labo.
In januari 2006, ik werd 65 jaar, stelde mijn huisarts een gebrek aan eiwitstofwisseling vast.
Hij stuurde mij naar een hematoloog. Deze deed een zeer grondig onderzoek: opnieuw bloed- en urine- onderzoek , een ruggenmergpunctie, een radiografie van het volledige skelet, een bot densiteitmeting en een schildklieronderzoek door endocrinologie. Het verdict was hard: een ongeneeslijke aandoening: de ziekte van Kahler of multiple myeloom (= ruggenmerg kanker) met een verder levensverwachting van minimum 10 en maximum 100 maand.
Via vrienden kreeg ik het adres van Jacob Duursma in Veldhoven. Sedert maart 2006 ben ik bij hem in behandeling. Eerst wekelijks gedurende een half jaar en nadien iedere 3 á 4 weken.
Bij het volgende onderzoek in november 2007 verklaarde de dokter- specialist hematologie: “heb ik me dan vorig jaar vergist? Ik zie geen sporen van de ziekte van Kahler meer, maar wel een monocionale gammapathie, d.w.z een afwijking in de eiwitstofwisseling. Bij het jaarlijkse onderzoek in november 2007 verklaarde de hematoloog: “de aandoening heeft zich gestabiliseerd. Je moet pas in november 2009 terugkomen”. Ook nu in 2016 gaat het nog heel goed en geen Kahler meer geconstateerd.Dhr H. V

België