Geldrop, 7 januari 2010

En daar ligt nu de vragenlijst van Jacob voor mijn neus: ” hoe was je geestelijke en lichamelijke toestand toen je voor het eerst kwam, kon je lopen, had je pijn, moe, depressief, enz, enz. ?? “. En dat allemaal omdat ik heb aangegeven dat het goed met me gaat en dat ik voorlopig niet meer bij Jacob terug kom. Trouwens, echt een vragenlijst van Jacob, vind ik. Want hij kan het zo lekker onverbloemd vragen en zeggen. Zonder schroom of gene……. (we zijn daarin wel aan elkaar gewaagd, toch Jacob??).

Maar goed, laat ik de vragen maar ’s beantwoorden. Ik kwam in februari 2008 voor het eerst bij Jacob. En wist eigenlijk niet wat me te wachten stond. Mijn klacht was ‘heel simpel’: chronische vermoeidheid. En dat betekent niet alleen lichamelijk moe, maar ook geestelijk moe. Want van voortdurende moeheid en het gevoel hebben dat je door stroop heen moet om dingen gedaan te krijgen, daar werd ik ook geestelijk behoorlijk door op de proef gesteld.

Gelukkig kwam ik bij Jacob in een warm bad, in ieder geval qua sfeer. Want in die sfeer van gezelligheid en openheid kon ik mijn ware aard wel tonen. Lekker kletsen, hier en daar ’s plagen, maar ook serieuze gesprekken. Als ik tenminste wakker was, want ik heb toch ook veel liggen slapen op de bank…

Want het effect van Jacob zijn behandelingen was niet alleen meer energie, maar toch een zwaarte in mijn hele lijf. In het begin kwam ik 2x per week. In slechte weken wilde Jacob mij stimuleren om ’s 3x in de week te komen. Wow. Dat heb ik, geloof ik 2 of 3x geprobeerd. En dat was toch te heftig voor mij. Er kwam schijnbaar teveel los bij 3x in de week, wat mijn lijf niet aan kon qua afvoeren. Tenminste, zo voelde dat voor mij. Dus ik heb het maar bij 2x per week gehouden en later bij 1x in de week. Als Jacob mij tenminste wakker maakte als ik sliep. Want hij liet me lekker liggen en dan krijg je toch een ‘dubbele beurt’.

Maar….. in de loop van deze 2 jaren ben ik toch aanzienlijk vooruit gegaan. Ik heb meer energie, ik doe meer dingen achter elkaar zonder dat ik een dutje nodig heb. Nu ik dit zo op schrijf realiseer ik me dat ik helemaal niet meer overdag slaap. En dat deed ik toch wel in het begin.

De chronische vermoeidheid wordt bij mij veroorzaakt door een teveel aan kwik. Kwikvergiftiging als het ware. Ik loop al jaren bij dokter van der Schaar uit Leende, die de kwik langzaam uit mijn lijf haalt met injecties en medicijnen. Alleen toen ik een jaar bij Jacob had gelopen, was het peil aan kwik schrikbarend gestegen (maart 2009). Heel gek, want ik voelde me veel beter qua gezondheid. Volgens dokter van der Schaar zou dit kunnen komen doordat het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam weer terug was en zich begon te roeren. Met als gevolg dat ook kwik uit een diepere laag van mijn cellen naar boven aan het komen was. En dit is toch, mijns inziens het gevolg van de therapie van Jacob. Het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam is terug en begint zich weer te ontwikkelen. Met als gevolg een hogere weerstand en een lagere herstel tijd als ik toch ziek word. Helemaal goed.

Ik weet alleen nu niet of ik niet te snel ophoud met de therapie van Jacob. De tijd zal het uitwijzen en ik kan altijd terugkomen voor ‘onderhoudsbeurten’ (grinnik).

Groetjes,
Paul P