Beste Jacob

Hier een waar gebeurt verhaal van mevr S A v.d. L te H (mevr S is 81 jaar) met Fibromyalgie.

Na een nieuwe heup kon ik weer aardig lopen, maar het ging ineens veel slechter met mijn benen en een stuk wandelen ging steeds slechter en de afstanden steeds korter vanwege de pijn. Nu moet ik wel vertellen dat ik ook al heel lang fibromyalgie heb en dat is ook heel pijnlijk. Het kwam er op neer dat ik krom ging lopen, ik kon geen klok meer opwinden en kon niet meer bij de aanrechtkastjes om er iets uit te pakken of in te zetten, Dit alles heeft 11 maanden geduurd. Tot mijn broer op het internet Jacob ontdekte en hij zich daar goed in verdiepte.

We hebben toen besloten om Jacob te bellen voor een afspraak. Mijn broer moest eigenlijk een nieuwe knie hebben (versleten knie), maar voelde daar weinig voor. Dus zo gezegd zo gedaan en wij gingen op reis naar Veldhoven. Daar werden wij door Jacob ontvangen met de woorden “kom maar in de commune”. Wij keken verbaasd, waren we dus toch niet goed. Jacob barste in lachen uit toen hij onze verbaasde gezichten zag.

Alles werd al snel opgelost en voor dat we het in de gaten hadden zaten we aan de apparaten. Onderweg naar huis zei ik “ik ga niet weer mee het is mij veel te ver”. Maar de volgende dag dacht ik daar anders over. Tot mijn verbazing kon ik weer rechtop staan en kon ik gewoon lopen zonder pijn. Het was ongelooflijk. Het moest erg wennen. Ik moest boodschappen doen in een rolstoel en nu loop ik gewoon overal weer naar toe en ik kan weer in mijn aanrechtkastjes.

Met mijn broer gaat het ook fantastisch, hij kan weer 15 km lopen zonder pijn. Wij gaan met plezier naar Veldhoven en nemen nu zelf meer mensen mee en die zijn ook erg tevreden met de resultaten die zij boeken.

Jacob wij zijn heel erg trots op jou dat jij dit klaar krijgt en de artsen niet. Van hen kreeg ik te horen dat ik er maar mee moest leren leven. Jacob heel erg bedankt en we hopen dat we nog vaak bij je in de commune te mogen komen.

Vriendelijke groeten S A v.d. L te H