Ervaring met longkanker

Op 7 oktober 1998 kreeg ik ’s avonds om 23.00 uur hevige buikpijn. Wij zijn onmiddelijk naar het ziekenhuis gegaan. Na vele onderzoeken vertelden ze me ’s nachts om 03.00 uur dat ik longkanker had. Mijn wereld stortte in. Ik, die nooit had gerookt, kreeg kanker. Ik dacht aan mijn man, mijn kinderen en kleinkinderen. Ik dacht op dat moment, ik ga vlug dood.

Op 23 oktober volgde er een zware operatie. Mijn linkerlong zou eruit gehaald worden. Toen ik wakker werd vertelden ze mij, dat de tumor niet verwijderd kon worden. De tumor zat verweven aan het hartzakje. De zoveelste tegenslag.

Mijn probleem werd voorgelegd aan het VU-Ziekenhuis in Amsterdam. Ook hier konden ze me niet helpen, niet via chemo en niet operatief. Uiteindelijk hebben ze besloten om me te bestralen. Er volgden 8 dubbel bestralingen.

Ondertussen leerden wij Jacob Duursma kennen en maakten wij kennis met zijn manier van behandelen, via een resonantietherapie. Ik ben aan de resonantietherapie begonnen, 1 keer in de 2 weken. Op advies van Jacob, drink ik tevens drie keer per dag een kruidenelixer. Ik ben nu een jaar verder en ik voel me steeds beter. Inmiddels fiets ik met mooi weer, gemiddeld 30 kilometer per dag en daar ben ik best trots op. Tot slot ben ik van mening dat Jacobs behandeling er mede toe heeft bijgedragen dat ik me op dit moment zo goed voel.

Mevr. R.B. te Veldhoven