Beste Jacob

In maart 1999 heb ik een (brommer)ongeluk gehad, waarbij de veroorzaker doorgereden is. Daardoor heb ik Post- Traumatisch Dystrofie gekregen in mijn linker pols, hand en vingers. Mijn vingers werden koud, verkleurden, had krampen, pijn en verlammingsverschijnselen. En ik kwam gauw in het medische molentje terecht, veel (pijnlijke) onderzoeken, zoals twee proefblokkades die verkeerd gingen, scans, contrast foto’s en niet gelovende artsen (het zat tussen mijn oren) rijker, ben ik in een revalidatiecentrum beland. Maar daar ging het gauw bergafwaarts.

Niets wilde aanslaan. Uiteindelijk heb ik morfinepleisters gehad omdat de pijn niet meer te houden was. Helaas ben ik daar zo gigantisch ziek van geworden, dat toen ik zelf weer kon beslissen ik direct gestopt ben. Toen heb ik besloten dat ik liever pijn had, dan mijn lichaam verder te vergiftigen. In september 2001 ben ik in een rolstoel beland. En in april 2002 ben ik bij Jacob terecht gekomen. Na de eerste keer voelde ik al een verbetering en na de tweede keer al helemaal. De pijn nam af, de zwarte plekken op mijn voet en tenen verdwenen, had minder pijn en kreeg langzamerhand meer energie.

Nu in november heb ik ruim 75% minder pijn en ben inmiddels ook gestopt met revalideren. Ik kan met krukken mijn hond uitlaten, lange stukken doe ik nog met de rolstoel.Ik kan nu gelukkig ook weer sporten en binnenkort begin ik met mijn rijbewijs en ook ben ik bezig om weer proberen te werken. Dus met andere woorden ik ben hard op weg om weer een gewoon leven op te bouwen. Als je echt iets wil moet je er voor gaan!!!

Groetjes L de Z te E.