Vocht in de buik(ascitesvocht), borstkanker met uitzaaiingen naar de lever.

Breda, augustus 2011

Jacob,

Ik (B……. 48 jaar getrouwd met M…… en een dochter D…. van 14 jaar) wil het verloop van mijn ziekte op papier zetten om andere mensen te laten lezen hoe positief en belangrijk de bijdrage van jou, de drankjes en bezoeken voor mij zijn geweest.
Half april 2010 vocht in de buik een echo in het ziekenhuis laten maken, ik zag meteen dat er iets niet goed was. Een week later dagopname in het ziekenhuis voor diverse onderzoeken, de oncoloog gaf aan dat ik moest denken aan borstkanker met uitzaaiingen naar de lever.
Gelijktijdig op internet gaan kijken en kwam ik na diverse keren doorlinken bij jou site uit, ik had er nog nooit van gehoord maar mijn gevoel zei dat ik naar je toe wilde, wel met de gedachte baat het niet dan schaadt het niet. Ik heb je gebeld en kon gelijk 22 april komen.
Bij mijn eerste bezoek voelde ik me niet echt op mijn gemak en had het gevoel ik wil hier weg maar ben toch gebleven, ik voelde niet echt veel werd alleen maar wat licht in mijn hoofd mijn man voelde wel van alles werd heel erg moe en toen we klaar waren en weer in de auto zaten kwamen allerlei emoties bij hem los, de tranen zijn over zijn wangen gaan stromen en bleven maar komen.
Je gaf gelijk aan dat ik jouw drankjes moest nemen en dat ik minimaal 3x in de week dubbele sessies bij je moest komen en dat ben ik toen gaan doen. Het was ontzettend zwaar om met mijn conditie zo vaak vanuit Breda naar Veldhoven te moeten komen maar ik heb dit toch vol gehouden omdat mijn gevoel zei dat het nodig was.
Op 26 april de uitslag inderdaad borstkanker bijna 31.000 tumormarkers, de lever functioneert nog maar 50% en ascitesvocht in de buik. Prognose doe je niets dan heb je nog enkele maanden en ga je met chemo beginnen en het slaat aan en kunnen we de kanker stop zetten dan heb je nog enkele jaren.
Begin mei wekelijks aan een lichte chemo begonnen (omdat de lever het anders niet aankon) en minimaal 1x per week vocht uit de buik laten halen via een drain wat 6 tot 8,5 liter vocht per week was.
Ondertussen 13 kilo afgevallen en lichamelijk niet echt sterk, achteraf hoorde ik van jou en verschillende mensen die bij jou komen dat jullie dachten dat ik het niet zou redden.
Ik heb dit zelf toen niet beseft en was gelukkig geestelijk heel erg sterk en rustig.
Iedere 6 weken ter controle naar de oncoloog, die gelukkig open staat voor hetgeen wat mijn gevoel zegt wat ik wel en niet wil, en dan kijken naar mogelijkheden die daar op aansluiten.

Nu ruim 15 maanden verder:
De lever functioneert weer 100% wat volgens de oncoloog al niet meer tot de mogelijkheden hoorde.
De borsttumor was 6 cm en nu 2 cm en aan het inkapselen.
Vocht in de buik is al vanaf eind juni 2010 niet meer terug gekomen.
De uitzaaiingen aan de lever zijn voor 3/4 verdwenen en 1/4 deel is dood littekenweefsel..
De tumormarkers zijn gedaald van bijna 31.000 naar 32.
De kanker is zover teruggedrongen dat ik mag stoppen met de chemo.
De oncoloog noemt het wonderbaarlijk, onvoorstelbaar, geweldig en durft nu zelfs blij te zijn. Hij gaf nu ook aan dat hij in het begin eigenlijk geen hoop meer had gehad.
Ik ben wel door de chemo mijn haar, wimpers en wenkbrauwen verloren maar heb een mooie pruik en met make-up is alles goed bij te werken, zelfs toen nog steeds met chemo bezig was begon mijn haar weer te groeien.
Ik ben herboren en voel me beter dan ik me in de afgelopen jaren gevoeld heb, ik ben niet ziek van de chemo geweest en ruim 20 kilo aangekomen.
Ik weet zeker dat dit door de wekelijkse bezoeken aan jou komt en natuurlijk ook door jouw “toverdrankjes”die het immuunsysteem versterken.
Ik ben geestelijk altijd erg sterk geweest en ben gelukkig niet hele dagen met mijn ziekte bezig en kijk niet te ver vooruit ik geniet vooral van de dingen die ik weer kan en langzaamaan pak ik mijn “oude”leven weer op.
Ik wil jou bedanken voor jouw steun, jouw eerlijkheid en vooral jouw humor die mij door alle fases heen hebben geholpen want ik besef nu heel goed als ik niet naar je toe was gekomen ik het niet gered zou hebben!!!
Je noemt mij “het zusje van Jezus” en zo voel ik me ook, dankzij jou heb ik een tweede kans in dit leven gekregen waar ik iedere dag superblij mee ben.
Tegen iedereen die mijn verhaal leest wil ik zeggen:
Blijf altijd geloven in jezelf en volg je eigen gevoel!

B…….